top of page
team of four creative engineers working with virtual reality, young woman testing VR glass

Sosial eksponering i VR

Simli_VR_Training_Woman_Standing.jpg

VR gjør eksponering mer tilgjengelig

En effektiv behandlingsmetode for sosial angst er samtaleterapi kombinert med eksponering. Eksponering for sosiale situasjoner kan virke skremmende og utilgjengelig. Ved å ta i bruk VR-briller kan du enkelt trene i trygghet hjemme - så ofte og når du selv ønsker

VR-trening hos Tankevirke

Fordeler med VR

Eksponeringstrening gjennom VR kan være mer praktisk og tilgjengelig for mange, sammenlignet med det å skulle oppsøke sosiale situasjoner «i det virkelige liv». Det gir en stor fordel å kunne trene når og så ofte en ønsker. Det gir rom for hyppigere og mer effektive treninger som gjør at du som klient når målene dine raskere. 

 

Vår VR-løsning er utviklet i tett samarbeid med eksperter, psykologer, og klienter med sosial angst. Vi har samarbeidet med Simli i utviklingen. Det har gitt oss god innsikt i løsningen, noe som gjør at vi kan anbefale scenarioer og hvordan best gå i gang med treningen hjemme. 

Vi tør påstå at VR både er nytenkende, effektivt, spennende og et veldig godt verktøy. 

Simli_Man_VR_Training_Controllers.jpg

VR-Trening

Prisen inkluderer:

 

Leie av VR-briller i 1 måned

 

Treningsplan

 

Tilgang til Simli-appen

Oppfølging av psykolog

NB: Psykologtimer kommer i tillegg

Introduksjonstilbud: 2 295,–

 

 

Ofte stilte spørsmål

Q: Hvordan vet jeg om VR-trening er rett for meg?

Vi tilbyr alltid en innledende time hos en av våre psykologer slik at vi kan kartlegge og samme finne ut om VR kan være en god løsning for deg. Du må ikke ha en diagnose for at treningen skal være nyttig eller hensiktsmessig. Vi vurderer alltid problemstillingen du ønsker å løse opp mot om vår VR-trening kan være rett verktøy.

 

Q: Hvor lenge varer en trening i VR?

Det vil ofte være individuelt hvor lenge en trening varer når du trener hjemme. Noen klienter synes fem til ti minutter som mer enn lenge nok, mens andre synes en halvtime er greit. Det fine er at du alltid har kontroll på dette og kan styre det selv gjennom hele forløpet. 

 

Q: Hvor ofte må jeg trene i VR?

Sammen med psykologen kommer dere frem til hvor mye og hvor ofte du burde trene. For noen kan det passe å trene hver dag, mens for andre er det best med et par faste dager i uken.

 

Q: Kan psykologen følge med på treningen min?

Etter hver trening rapporterer du selv i VR hvordan du synes det gikk. Svarene du gir deles med psykologen din, så dere kan følge opp treningen i neste time. Psykologen kan også se hva du har trent på og hvor lenge du har trent.

 

Q: Hvilke sosiale situasjoner kan jeg øve på?

Når du bruker VR-brillene kan du velge mellom ulike sosiale situasjoner som du blir eksponert for:

Sosial – middagsselskap eller mingle på fest.

Jobb – jobbintervju, jobbmøte, samtale med kollegaer, samtale med en leder eller presentasjon i et auditorium.

Skole – gruppearbeid, presentere foran klassen eller samtale med lærer.

Q: Trenger jeg egne VR-briller?

Nei, alt du trenger av utstyr og informasjon om hvordan det brukes får du tilsendt per post fra Tankevirke sin samarbeidspartner, Simli. Hvis utstyret får plass i postkassen din blir det levert hjem til deg. Hvis ikke kan du hente pakken på ditt nærmeste postkontor. Utstyret du får levert er: VR-briller, lader, 2 x kontroller og en oppstartsguide. Det er enkelt å returnere VR-brillene med vedlagte returslipp.

 

Q: Hvordan bestiller jeg VR-trening?

Vi vil gjerne sammen med deg kartlegge og finne ut om VR kan være en god løsning for deg. Du bestiller derfor vurderingssamtale hos en av våre psykologer via vår online booking eller via telefon. Du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss direkte på telefon for å drøfte din problemstilling før du bestiller time. I samtale med psykolog vil vi vurdere om VR-trening kan være effektivt for deg.

bottom of page