top of page

Parterapi

Familieterapi

Woman-and-man-with-a-therapist.jpg

Hva er parterapi?

Forbedre samspill, kommunikasjon og tilknytning

Parterapi er en form for terapi som hjelper par å løse konflikter og forbedre forholdet deres. Det kan være nyttig for par som kjemper med kommunikasjonsproblemer, konflikter om sex eller penger, eller som ønsker å forbedre forholdet sitt generelt.

Parterapi involverer vanligvis både partene i et forholdet, og terapeuten som vil jobbe med dem sammen for å hjelpe dem med å forstå og løse problemene deres. Terapeuten kan også gi verktøy og teknikker for å forbedre kommunikasjonen og øke følelsen av tilknytning mellom partene.

 

Det er viktig å merke seg at parterapi ikke alltid er en lett prosess, og det kan være utfordrende å arbeide gjennom konfliktene og problemene i forholdet. Men for mange par kan parterapi være en nyttig måte å forbedre forholdet og øke tilfredsheten i deres relasjon. Det er også viktig å merke seg at parterapi kan være et alternativ for par som ønsker å redde forholdet sitt eller vurderer å skilles.

Det er mange som undrer seg om det er hensiktsmessig å gå til parterapi. Det kan være vanskelig å innse at en behøver hjelp fra en profesjonell utenforstående. Vi hører ofte at en i paret ikke tenker at det er nødvendig - samtidig er det klare fordeler ved å ta tak i utfordringene på at tidlig stadium. På den måten kan en unngå at ting går for langt. 

 

Det finnes med andre ord flere fordeler ved å delta i parterapi. Noen av de viktigste fordelene inkluderer:

  1. Forbedring av kommunikasjonen: Parterapi kan hjelpe par å lære å kommunisere mer effektivt med hverandre, noe som kan redusere konflikter og øke forståelsen mellom partene.

  2. Økt forståelse og empati: Gjennom parterapi kan par lære å forstå hverandres perspektiver og følelser bedre, noe som kan øke følelsen av empati og tilknytning mellom partene.

  3. Løsning av konflikter: Parterapi kan hjelpe par å løse konflikter og problemer som de ikke klarte å løse alene.

  4. Økt tilfredshet og lykke: Gjennom å jobbe gjennom problemene i forholdet og øke kommunikasjonen og forståelsen mellom partene, kan parterapi øke tilfredsheten og lykken i forholdet.

  5. Alternativ for å redde forholdet eller unngå skilsmisse: Parterapi kan være et nyttig verktøy for par som ønsker å redde forholdet sitt eller unngå skilsmisse.

Trenger vi parterapi?

Når hverdagen blir litt for vanskelig

bottom of page