top of page

Parterapi

Parterapi tilbys av våre terapeuter for å hjelpe par med å håndtere og takle ulike utfordringer som måtte oppstå i parforholdet. Vi fokuserer på å etablere et trygt og konfidensielt rom der dere kan utforske og uttrykke tanker, følelser og opplevelser.

 

Våre terapeuter har alltid et helhetlig fokus i møte med par - på den måten sikrer vi en god forståelse av bekymringene. Dette gir erfaringsmessig et bedre og langvarig resultat.

holde hender

Parterapi hos Tankevirke

Forståelse

For oss er felles forståelse veldig viktig for et godt samarbeid. Vi forsøker alltid å forstå problemstillingen, og sammen lager vi et felles mål for samtalene

Bevisstgjøring

En kartlegging av underliggende dynamikk er neste skritt. En slik bevisstgjøring gjør at man begynner å få litt mer oversikt og forståelse, noe som i seg selv er hjelpsomt.

Utfordring

Når en god forståelse er oppnådd kan vi enklere gå i gang med å bryte mønstre, endre strategier og mekanismer for å få det bedre i forholdet

Parterapi er en form for terapi som hjelper par å løse konflikter og forbedre forholdet deres. Det kan være nyttig for par som kjemper med kommunikasjonsproblemer, konflikter om sex eller penger, eller som ønsker å forbedre forholdet sitt generelt.

Parterapi involverer vanligvis både partene i et forholdet, og terapeuten som vil jobbe med dem sammen for å hjelpe dem med å forstå og løse problemene deres. Terapeuten kan også gi verktøy og teknikker for å forbedre kommunikasjonen og øke følelsen av tilknytning mellom partene.

 

Det er viktig å merke seg at parterapi ikke alltid er en lett prosess, og det kan være utfordrende å arbeide gjennom konfliktene og problemene i forholdet. Men for mange par kan parterapi være en nyttig måte å forbedre forholdet og øke tilfredsheten i deres relasjon. Det er også viktig å merke seg at parterapi kan være et alternativ for par som ønsker å redde forholdet sitt eller vurderer å skilles.

 

 

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Q: Hva er parterapi?

Parterapi er en form for terapi som tilbys av psykologer eller terapeuter for å hjelpe par med å takle utfordringer og forbedre sin relasjon. Terapien fokuserer på å etablere en trygg og konfidensiell samtale mellom begge partnerne og terapeuten, der de kan utforske sine bekymringer, utfordringer og kommunikasjonsmønstre.

 

Q: Hva kan jeg forvente i en time?

I en parterapitime vil dere som par møte behandleren sammen. Terapeuten vil oppmuntre dere til å dele deres individuelle og felles bekymringer og snakke om utfordringer dere møter i forholdet. Terapeuten vil hjelpe dere med å forstå hverandres perspektiver, forbedre kommunikasjonen og utvikle strategier for å takle konflikter og styrke forholdet.

 

Q: Hvor lang tid tar parterapi?

Varigheten av parterapi kan variere avhengig av kompleksiteten av utfordringene og behovene til paret. Noen par kan oppleve betydelig fremgang i løpet av noen få sesjoner, mens andre kan ha nytte av lengre terapi over flere måneder. Det er viktig å være forberedt på at terapi kan ta tid og kreve engasjement fra begge parter.

 

Q: Hvordan kan parterapi hjelpe oss?

Parterapi kan hjelpe dere med å forbedre kommunikasjonen, løse konflikter, gjenoppbygge tillit og forstå hverandre bedre. Terapeuten kan hjelpe dere med å identifisere negative mønstre og dynamikker i forholdet og utvikle nye verktøy og strategier for å styrke forbindelsen og håndtere utfordringer på en konstruktiv måte.

 

Q: Er parterapi kun for par i en krise?

Parterapi er ikke bare for par i krise. Det kan også være nyttig for par som ønsker å forbedre og styrke sitt eksisterende forhold. Terapien kan bidra til å forebygge fremtidige problemer, forbedre kommunikasjonen og skape et sunt og tilfredsstillende partnerskap.

Q: Hva om parteren min ikke vil delta i terapi?

Det kan være utfordrende hvis den andre parten ikke ønsker å delta i parterapi. Du kan vurdere å starte terapien individuelt for å jobbe med dine egne utfordringer og kommunikasjonsferdigheter. Det kan også være nyttig å snakke med partneren din om fordelene ved parterapi og vise dem at du er villig til å investere i forholdet.

 

Q: Hvordan velger vi rett terapeut/psykolog?

Det er viktig å finne en psykolog som har spesialisering og erfaring innen parterapi. Søk etter anbefalinger fra venner, familie eller fastlegen din. Ta deg tid til å diskutere deres tilnærming, verdier og behandlingsmetoder for å sikre at de passer godt til dere som par.

bottom of page