top of page
DSC01304.JPG

EEG Nevrofeedback

EEG nevrofeedback er en terapeutisk tilnærming som bruker sanntidsavlesninger av hjernens elektriske aktivitet for å trene og regulere hjernens funksjon.

Fordelene med nevrofeedback

Hjernebølgeharmoni

Hjernebølger er mønstre av elektrisk aktivitet som forekommer i hjernen. De er relatert til mange viktige aspekter av hjernefunksjon, som tanker, følelser og atferd.

Tenk på dem som musikalske toner: de lavfrekvente bølgene er som dype trommeslag, mens de høyere frekvensene av hjernebølger er mer som en subtil, høylydt fløyte. Som i en symfoni, lenker og samstemmer de høyere og lavere frekvensene seg sammen gjennom harmoniske forbindelser.

Avhengig av hva du gjør på et gitt tidspunkt, kan en spesifikk hjernebølge være dominerende over de andre. Og hvis hjernebølgene dine ikke er riktig balansert, kan du oppleve både emosjonelle og nevrofysiske helseproblemer.

For eksempel, hvis de langsommere hjernebølgene er dominerende, kan du føle deg trøtt, slapp eller drømmende. De høyere frekvensene er dominerende når du føler deg fokusert eller hyper-oppmerksom.

Brainwaves.png

Vi går gjennom ulike hjernebølgetilstander gjennom dagen og natten. Selv om alle hjernebølgetilstander er essensielle, bør de oppleves på riktig måte - når vi er engasjert i spesifikke aktiviteter, på bestemte tidspunkter og i visse tidsperioder.

Nevrofeedback lærer hjernen din å regulere hjernebølgene dine slik at du kan oppnå ønsket hjernebølgetilstand.

For eksempel oppstår alfa-bølger når du er avslappet. Beta-bølger er assosiert med våkenhet, men når de opprettholdes for lenge, kan de føre til frykt og angst.

Så hvis du føler deg engstelig, kan målet ditt være å lære hvordan du øker alfa-bølger samtidig som du reduserer aktiviteten i beta-bølgene.

Aktiv hjernetrening

Det vi gjør med nevrofeedback er litt som om hjernen din var en gitar. Du kan ha verdens beste gitar, men hvis den er ustemt, spiller den ikke godt. Vi kan stemme gitaren - det er det nevrofeedback handler om. Og deretter må du øve for å lære å spille.

Det tar som regel minimum 12 uker med aktiv trening for å oppnå en ønsket effekt av EEG hjernetrening. Det er derfor viktig at en innstiller seg på regelmessig trening over en periode på tre måneder. Effekten av EEG er dokumentert å være vedvarende i etterkant av et trenings-/behandlingsopplegg.

Myndlift_user_header.jpg

Hjemmetrening lar deg trene oftere og mer kostnadseffektivt sammenlignet med i klinikken. Vi har bevisst valgt denne løsningen for å nå ut til flere, i tillegg til at det sparer tid for både klient og behandler at treningen kan foregå hjemme. 

Clinician2.jpg

EEG Nevrofeedback

12 uker (tre måneder)

Prisen inkluderer:

 

Vurderingssamtale hos psykolog

 

​Leie av EEG-hodebånd

 

Treningsplan for 12 uker

 

Tilgang til Myndlift-appen

Oppfølging av psykolog

Hjemmetrening

Introduksjonstilbud: 2 995,– / mnd

Ordinær pris: 3495,- / mnd

*behandlingen forutsettes gjennomført over 3 måneder

bottom of page